Kivo-Helmond
       Gezonde vers vlees- en brokvoeding voor hond en kat.                                       Vraag via "contact" een GRATIS proefpakket !       Wij zien ons genoodzaakt U te waarschuwen voor de landelijke bezorgdiensten van welk merk dan ook.  Kwaliteit en veiligheid van het verse product gaan snel achteruit                           


 Top 5 meest gestelde vragen1. Wat is het verschil tussen natvoer en droogvoer?

Zowel natvoer (vers vlees) als droogvoer (brokken) bevatten beide voldoende voedingsstoffen. Echter is het zo dat vers vlees van nature voeding voor de hond is. Door het dichtst bij de natuur van de hond te blijven, en dus vers vlees te voeren, is de kans nihil dat je hond klachten krijgt en gaat het over het algemeen beter met hem of haar ( is dit wel het geval, kijk even bij vraag 5! ). Alle vleesmaaltijden bevatten essentiële voedingsstoffen die uw hond nodig heeft. Daarnaast bestaan er twee soorten brokken: geëxtrudeerd en geperst. De geperste brok bevat een hoger vleesgehalte dan de geëxtrudeerde brok. Een groot voordeel van brokken is dat het gemakkelijker is om te voeren in vergelijking tot vers vlees. Vlees moet op tijd uit de vriezer gehaald worden, ontdooit zijn en het moet met zorg bewaard worden. Met het voeren van droogvoer hoef je met deze aspecten geen rekening te houden.

 


2. Hoe ontdooi je het beste de bevroren maaltijd?

Stap 1: Haal de bevroren worst uit de vriezer.

Stap 2: Maak bij de sluitklip een opening of haal de sluitklip eraf met een schaar.

Stap 3: Leg het product in de 'Kivo Fresh Bucket' in je koelkast.

Stap 4: Binnen 12 tot 15 uur is het product ontdooit.

Stap 5: Het product kan nu gegeven worden. Let op! Probeer de wikkel er ten alle tijden om te laten en het product er als het ware uit te knijpen. Waarom? Op deze manier blijft het product beter afgesloten van zuurstof, wat oxidatie en verkleuring tegen houdt.

3. Moet ik mijn hond gevarieerd eten geven?

Bijna alle Kivo Petfood producten zijn compleet ( alle maaltijden behalve pens ). Dat wil zeggen dat alle elementen van een prooidier in elke maaltijd zitten. Echter eten ze van nature, in het wild, niet iedere dag kip of rund maar zal dat veel gevarieerder en uiteenlopender zijn. Het is daarom verstandig om af te wisselen tussen verschillende diersoorten. Daardoor realiseer je een zo compleet mogelijk aanbod van verschillende vleessoorten in het dagelijkse voedingspatroon van jouw hond.
4. Kan Kivo Petfood bezorgd worden?

Dat kan zeker. Wel ruim van te voren bestellen a.u.b.

 5. Welke voeding geef je als je hond allergisch is?

De meest voorkomende allergieën zijn een: kip, rund of graanallergie.

In gevallen van allergie is het noodzaak om maaltijden te voeren die deze ingrediënten niet bevatten.

Voor honden met een kippenallergie kunnen de volgende complete maaltijden gevoerd worden: rund, geit, eend, konijn, paard en lam. Voor honden met een rundallergie kunnen de volgende complete maaltijden gevoerd worden: vis, geit, eend, konijn, paard en tot slot de kennelworst. Voor honden met een graanallergie: Het beste is om geen brok te voeren maar de hond gewoon over te zetten op vers vlees. Onze vers vlees maaltijden bevatten namelijk geen granen. Wil je toch graag een brok? Kies dan voor onze graanvrije variant.